Archief

Vragen over aanbesteding gemeentenieuws

De raadsfractie van LPF-Westland wil van het college van B en W weten waarom de publicatie van het Westlandse gemeentenieuws Europees is aanbesteed. De fractie heeft namelijk begrepen dat het bedrag dat met het contract gemoeid is onder de grens ligt die door de raad daarvoor is vastgesteld.

De LPF baseert zich op een brief van uitgever Paul Thoen van Het Hele Westland aan alle raadsleden. In die huis-aan-huis-krant werd de afgelopen jaren het gemeentenieuws gepubliceerd. Het contract daarvoor liep op 31 december 2012 af.

De gemeente besloot om het nieuwe contract Europees aan te besteden. Die aanbesteding werd uiteindelijk gewonnen door het huis-aan-huisblad Groot Westland. Een beslissing die tevergeefs door Het Hele Westland bij de rechtbank werd aangevochten.

Volgens Thoen is op verkeerde gronden besloten het contract Europees aan te besteden. Volgens de gemeente heeft het plaatsen van het gemeentenieuws de afgelopen drie jaar 90.000 euro per jaar gekost. Thoen wijst er in zijn brief op dat hij de twee pagina's gemeentenieuws gratis heeft geplaatst en alleen extra pagina's in rekening heeft gebracht. Dat de gemeente kosten voor de pagina van WestlandTheater De Naald, personeelsadvertenties en advertenties voor recepties meetelt, is volgens hem onterecht.

Thoen schrijft in de brief dat Het Hele Westland het openbare gemeentelijk nieuws zal blijven publiceren, zoals besluiten, aankondigingen en de openbare bekendmakingen. "Het door de gemeente vrijgegeven nieuws zal worden aangevuld met eigen nieuws uit uw politieke en ambtelijke organisatie", aldus Thoen.

Categorieen:
Westland Algemeen