Archief

OM eist jaar cel tegen verdachte Oranjeparkzaak

Als het aan het Openbaar Ministerie in Den Haag ligt, krijgt de 20-jarige verdachte van zware mishandeling in het Oranjepark in 's-Gravenzande een celstraf van een jaar opgelegd. Daarvan zijn wel vier maanden voorwaardelijk. Het OM legt de man ook openlijk geweld op de openbare weg op 11 augustus in De Lier ten laste.

Dat bleek vrijdagmiddag tijdens de zitting in de rechtbank van Den Haag. De tijdens de mishandeling 19-jarige 's-Gravenzander is de enige meerderjarige van de groep van zes die de afgelopen dagen voor de rechtbank moesten verschijnen. Hij is ook de enige die sinds de aanhouding vast heeft gezeten. De anderen mochten het proces thuis afwachten.

Bij de mishandeling op 15 september vorig jaar werd een groep van twee jongens en vier meisjes zonder enige aanleiding aangevallen door een groep van acht wat oudere jongeren. Daarbij werden onder meer karatetrappen uitgedeeld, werd er iemand opgetild en op de grond gesmeten en werd er veelvuldig tegen iemands lichaam en hoofd geschopt.