Archief

Medewerkers FloraHolland eisen respect

Honderddertig werknemers van bloemenveiling FloraHolland zijn de stroeve cao-onderhandelingen zat en hebben aan directeur Timo Huges een "motie" overhandigd. Zij willen, dat het bedrijf meer respect toont en geen bedrijfsrisico's op de werknemers afwentelt. Dat zegt vakorganisatie FNV Bondgenoten.

In de motie wordt gesproken over een intimiderende, respectloze en onderdrukkende houding van FloraHolland ten opzichte van haar werknemers. De motie was al eerder deze maand aangenomen door de ledenvergaderingen van FNV Bondgenoten en de CNV Dienstenbond.

Eind januari liepen de cao-onderhandelingen compleet vast. Kitty Huntjens van CNV Dienstenbond laat aan de WOS weten, dat FloraHolland steeds meer flexibiliteit van haar medewerkers verwacht. "Er is geen zekerheid over begin- en eindtijden en over hoe je rooster er uit ziet. Mensen moeten dus dag en nacht bereikbaar zijn voor niks", aldus Huntjens. "Vanzelfsprekend mag je van medewerkers verwachten, dat ze rekening houden met pieken en dalen in het werkaanbod, maar niet tot elke prijs", schrijft Huntjens in een recente verklaring aan de WOS.

Categorieen:
Algemeen