Archief

VVV-voorzieningen in regio onder druk

Voor de VVV-faciliteiten in Westland en Maassluis moet in de komende maanden een nieuwe grondslag worden gevonden voor 2014 en verder. Dit is het gevolg van de opheffing, per 1 januari a.s., van de Stichting Regio VVV Nieuwe Waterweg/Westland.

Het opheffen van de regionale VVV-organisatie is een direct gevolg van de sluiting van de VVV-vestiging in Vlaardingen eind dit jaar. De gemeente Vlaardingen heeft namelijk besloten de VVV-subsidie terug te brengen van 210.000 naar 60.000 euro en bovendien stopt partner ANWB - met wie de VVV Vlaardingen een vestiging runt - eind dit jaar in het hele land met deze vorm van publiekswinkels.

De opheffing heeft bredere consequenties, want de regio-VVV kent ook agentschappen in Maassluis en Naaldwijk en heeft verschillende informatiezuilen in Westland en Midden-Delfland. Samen met die gemeenten en de agentschapsexploitanten wordt gewerkt aan het voorzetten van deze locaties in 2014 en verder. De VVV Vlaardingen gaat daarover nog praten met andere regionale VVV's en met de landelijke koepelorganisatie.