Archief

'Toon over tunnel mag scherper'

De gemeente Midden-Delfland moet zich scherper uitlaten over de Blankenburgtunnel. Dat is de mening van fracties in de Midden-Delflandse gemeenteraad. Wethouder Horlings heeft de opdracht gekregen om een brief op te stellen, die namens de raad en het college naar de regering wordt gestuurd.

Het kabinet en de Tweede Kamer spraken zich eerder al uit vóór de tunnel. De fracties blijven echter tegenstander van het tracé. Ze willen met een brief bereiken, dat de tunnel op de meest acceptabele manier wordt aangelegd.

Horlings zei, dat hij best een iets scherpere toon wil aanslaan, maar dat hij tegelijkertijd de politieke werkelijkheid onder ogen ziet. Hij wil in gesprek gaan, om zo invloed uit te oefenen op de inpassing.

De Midden-Delflandse PvdA heeft aangekondigd, dat ze samen met zusterfracties uit onder meer Schiedam en Vlaardingen een verzetsmotie gaat indienen bij het eerstvolgende PvdA-congres. De Blankenburgtunnel wordt hierin naar voren geschoven als genomineerde op de bezuinigingslijst.