Archief

Samenwerking in speciaal onderwijs op til

De drie scholen in het Speciaal Basisonderwijs in Westland gaan nauw samenwerken. De twee besturen van deze scholen zien het aantal leerlingen in het speciaal basisonderwijs afnemen. In 2005 waren er 514 leerlingen, in 2012 nog 351. De verwachting is dat deze daling op korte termijn nog niet zal stoppen. Sterker nog: door zogeheten 'passend onderwijs' zullen volgens de besturen meer leerlingen binnen het regulier onderwijs worden opgevangen.

Het gaat om De Delta in Poeldijk en De Windroos in Naaldwijk, beide van de Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs alsmede De Boemerang in Naaldwijk, die deel uitmaakt van Protestants Christelijk Primair Onderwijs Westland.

Het voornemen bestaat om de twee Naaldwijkse scholen, De Windroos en De Boemerang, per 1 augustus a.s. vergaand te laten samenwerken. De huidige leerlingen van De Delta, gehuisvest in brede school 'Westhof', kunnen hun school afronden in Poeldijk. Nieuwe leerlingen zijn plaatsbaar, als zij daar kiezen voor het aanbod van 'Westhof'.

Om de samenwerking te bekrachtigen, bestaat de gedachte om een contract te sluiten op verschillende onderdelen, bijvoorbeeld het plaatsingsbeleid van leerlingen, afstemming op personeelsgebied en onderwijskundig terrein.