Archief

Opnieuw terrastrammelant in Hoek van Holland

De Hoekse VVD-fractie is niet tevreden met de nieuwe regels voor terrassen voor winkels. Zij hoeven dit jaar geen vergunning meer aan te vragen, maar hun terras mag dan niet meer dan een meter diep zijn. "Dat betekent bijvoorbeeld dat banketbakkerij Arjen van Aalst geen groot terras meer mag plaatsen", aldus de fractie.

Rond deze tijd vorig jaar kwam de VVD ook al op voor deze bakker, die destijds zijn terras moest sluiten, omdat het niet voldeed aan de toenmalige regelgeving van de gemeente Rotterdam. Twee maanden later kwam deelraadvoorzitter Hestia Reukema met een oplossing.

De VVD vindt, dat winkels bij brede stukken stoep best een groter terras kunnen runnen, zo lang het maar niet voor hinder zorgt. Dat standpunt heeft ze aangekaart bij partijgenoten in de Rotterdamse raad en portefeuillehouder Wim de Groot sprak erover met het Rotterdamse college.

Dat alles mocht niet baten. De bakker heeft laten weten zich te beraden op de vraag, wat dit betekent voor de voortzetting van zijn zaak.