Archief

Museum Maassluis kan verbouwing beginnen

Het Museum Maassluis kan de voorgenomen verbouwing gaan uitvoeren, nu de gemeenteraad heeft ingestemd om een derde van de kosten voor rekening van de gemeente te nemen. Het Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken had eerder al toegezegd om twee derde van de benodigde 330.000 euro te subsidiƫren.



De gemeenteraad stemde dinsdagavond unaniem in met de investering. Dit werd met applaus ontvangen op de publieke tribune, waarop vele betrokkenen bij het museum plaats hadden genomen. In de verbouwing wordt onder meer de entree aangepakt. Deze krijgt een glazen gevel met een glazen koepel, waardoor het museum van een afstand herkenbaar is. Ook een van de expositiezalen wordt gemoderniseerd.

Onder anderen fractievoorzitter Van Baalen van coalitiepartij PvdA is overigens van mening, dat het museum inhoudelijk nog niet veel is veranderd sinds het per 1 januari zelfstandig is. De fractie wil binnenkort de discussie aangaan over het bedrijfsplan, om zo de inhoudelijke koers van het museum met het college van B en W en het bestuur te kunnen afstemmen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de samenstelling van de collectie.



Volgens wethouder Van der Wees heeft het gewoonweg tijd nodig voordat het bestuur van het museum met inhoudelijke veranderingen kan komen en het bedrijfsplan naar voren brengt. De wethouder verwacht dat plan begin april te ontvangen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen