Archief

'Fusie Excelsior en MSV kreeg geen eerlijke kans'

De Maassluise PvdA-fractie uit kritiek op het onderzoek van de gemeente naar de haalbaarheid van een fusie tussen de voetbalclubs Excelsior Maassluis en MSV'71. Volgens de fractie lijkt het er op, dat de samenvoeging geen enkele eerlijke kans heeft gekregen.

De fusie zou in totaal 7 miljoen euro kosten. "Een plan waarin de verenigingen meer dan vier miljoen moeten ophoesten, had gelijk als kansloos gekwalificeerd kunnen worden. De staat van de diverse sportcomplexen baart onze fractie grote zorgen en nu staan we na negen maanden weer bij af", aldus de fractie in schriftelijke vragen aan het college van B en W.

De PvdA wil weten, waarom de resultaten van het onderzoek zo lang op zich hebben laten wachten. Ze vraagt zich af, waarom er - in haar ogen - allerlei niet ter zake doende ontwikkelingen in kaart zijn gebracht, zoals de verplaatsingen van de verenigingen CKC en Unitas en de aanleg van een atletiekbaan.

Verder vraagt de fractie zich af, hoe het zit met het onderhoud van de complexen van de Excelsior Maassluis en MSV'71. Zo stond er een aantal maanden terug een debat over een kunstgrasveld voor MSV op de planning, maar dat werd uitgesteld vanwege de fusieplannen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen