Zondagvoetbal: Beukenholt schiet VELO naar zege

Westlandia leed een gevoelige nederlaag in Den Haag tegen Quick. In blessuretijd stalen de Haantjes met tien man in het veld de overwinning. Westlandia opende de wedstrijd flitsend. Binnen 10 minutens pelen had de Naaldwijkse ploeg een 2-0 voorsprong. Voor de pauze had Quick de achterstand ongedaan gemaakt. In de tweede helft bleef het ongemeen spannend. Tien minuten voor tijd verdween een Haagse speler met rood van het veld. De numerieke meerderheid kon Westlandia niet uitbuiten. Westlandia staat nu vijfde op de ranglijst en heeft 13 punten achterstand op koploper Alphense Boys.

VELO behaalde een nuttige en broodnodige zege in strijd om direct lijfsbehoud. De Wateringers wonnen op eigen veld met 3-0 van degradatiekandidaat Excelsior'20. Jeffrey Beukenholt was drie keer succesvol. De drie punten waren belangrijk aangezien de ploegen die net boven VELO staan ook punten pakten. Volgende week gaat VELO op bezoek bij Kocatepe. Deze ploeg heeft drie punten meer dan de Wateringers.

Schipluiden heeft weer een driepunter aan het totaal kunnen toevoegen. Op sportpark Keenenburg won de thuisploeg met gemak van Voorschoten'97. Het werd een 4-1 zege. Door dit resultaat nam Schipluiden meer afstand van de onderste vier ploegen en lijkt op weg naar klassenbehoud.

Derde klasse A

Het wil na de winterstop maar niet lukken met Den Hoorn. Wederom verspeelde de kampioenskandidaat punten in strijd om het kampioenschap. Uit de laatste vijf wedstrijden wist de ploeg uit Midden-Delfland maar vijf punten te pakken. Den Hoorn verloor nu op eigen veld verrassend van Stompwijk'92. De bezoekers namen de drie punten mee door een 2-0 zege. Koploper Foreholte won zelf wel en heeft nu drie punten voorsprong met één wedstrijd minder in de benen.

Verburch lijkt af te zijn gehaakt in de strijd om het kampioenschap. In en tegen Stolwijk verloren de Poeldijkers met 1-0. Het enige doelpunt viel na ruim 60 minuten spelen. De achterstand van Verburch op koploper Concordia bedraagt negen punten. De Poeldijkers hebben één wedstrijd minder gespeeld.