Archief

Koningshof wil taken OpMaat overnemen

Theater Koningshof in Maassluis wil het muziekonderwijs in de gemeente op zich nemen, als het regionale muziekcentrum OpMaat hier per augustus mee stopt. OpMaat kan de taken niet meer voortzetten als gevolg van de bezuinigingen door de gemeenten Schiedam en Vlaardingen.



Koningshof wil het muziekonderwijs lokaal voortzetten voor individuen, gericht op de jeugd en volwassenen. Daartoe behoort ook het verzorgen van muziekeducatie op scholen en het verzorgen van lessen voor leden van muziekverenigingen.



Om dit te bereiken, denkt het bestuur van Koningshof aan het inzetten van flexibel in te huren krachten, zoals zzp'ers. Hiermee kan het aanbod aan muziekonderwijs van jaar tot jaar worden aangepast aan wat de markt en ook de gemeente Maassluis als subsidieverstrekker verlangen.



Het bestuur van Koningshof moet nog onderzoek laten doen naar de haalbaarheid van het plan. Hiervoor klopt het bij de gemeente aan voor een financiƫle bijdrage. De gemeente wil deze bijdrage doen vanuit de zogeheten VVSV-gelden. Dit is subsidie van de stadsregio Rotterdam voor het ontwikkelen van deelgebieden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen