Archief

Zaterdagvoetbal: Excelsior Maassluis verliest weer topduel

Hoofdklasse B

Het wil voor Excelsior Maassluis niet lukken in de topwedstrijden na de winterstop. Voor de vierde keer gingen de tricolores onderuit in een rechtstreeks duel met een concurrent. Na eerdere nederlagen tegen Hoek, RVVH en XerxesDZB volgde een nederlaag tegen ASWH. Door de 2-1 nederlaag en overig puntverlies van Excelsior Maassluis in de voorgaande wedstrijden is de spanning terug in deze klasse. Excelsior Maassluis heeft met nog zes wedstrijden te spelen een voorsprong van twee punten op ASWH. Een voordeel voor Excelsior Maassluis is, dat de concurrenten voor de titel ASWH, XesxesDZB en RVVH elkaar nog zullen ontmoeten in onderlinge wedstrijden.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande blijft in de race voor een plaats in de nacompetitie. Op het Juliana Sportpark werd laagvlieger SHO met 3-2 verslagen. FC 's-Gravenzande staat vierde en volgt nummer drie, Spijkenisse, op drie punten.

Tweede klasse C

Verrassend was de nederlaag van Lyra tegen hekkensluiter Kagia. De Lierse ploeg zag een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden eindigen met een 2-0 nederlaag.

De streekderby tussen Naaldwijk en HVC'10 eindigde in een overwinning voor de bezoekers op sportpark De Hoge Bomen. Voor HVC'10 betekende de 1-0 overwinning de derde zege uit de laatste vijf duels. Naaldwijk lukte het dus alweer niet om tot winst te komen. De promovendus blijft vooralsnog steken op vier driepunters uit 18 duels.

Sportclub Monster won vrij eenvoudig van Valken'68 en blijft meedoen voor een ticket in de nacompetitie.

Tweede klasse D

VDL bleef voor de vierde keer op rij ongeslagen. In Maassluis won VDL met 3-2 van Spirit. Het betekende de derde zege in een reeks van vier wedstrijden. VDL versterkte haar positie in de middenmoot.

Derde klasse C

In de top van deze klasse veranderde niets. MVV'27 won op sportpark De Commandeur zeer eenvoudig van CION: 4-0. De Maaslandse ploeg blijft koploper. Honselersdijk wist op vrij eenvoudige wijze af te rekenen met hekkensluiter Duindorp. Op sportpark De Strijphorst werd het een 3-0 zege voor de thuisploeg. Honselersdijk blijft gedeeld tweede met Die Haghe, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft.

KMD consolideerde haar vierde plaats door een 2-1 zege op Victoria'04. Maasdijk en Westlandia sprokkelden beide een punt in het gevecht om direct lijfsbehoud. Maasdijk speelde op eigen veld gelijk tegen Quick Steps: 2-2. Westlandia en Houtwijk sloten op sportpark De Hoge Bomen eveneens af met een 2-2 gelijkspel.

MSV'71 leed voor de twaalfde keer dit seizoen een nederlaag. In Maassluis bleek Semper ALtius met 2-1 te sterk voor de degradatiekandidaat. MSV'71 heeft uit de laatste negen wedstrijden maar één punt weten te behalen.

Vierde klasse D

De derby tussen Quintus en Verburch eindigde in een gemakkelijke zege voor de Heulse ploeg. Aan de Leeuwerik in Kwintsheul won de thuisploeg met 3-1 en blijft hierdoor kans maken op de nacompetitie.

Karakteristieken

ASWH - Excelsior Maassluis 2-1 (1-0)

Jorno Reurink

FC Gravenzande - SHO 3-2 (1-1)

Domingos Lopes de Brito (2x), Roy Vermolen

Rode kaart: Keke Stam


Kagia - Lyra 2-0 (1-0)

SC Monster - Valken '68 3-0 (2-0)

Koos van Spronsen, Koen Warners, Ruud Zuyderwijk

Naaldwijk - HVC'10 0-1 (0-0)

Stefan van der Mark

VDL - Spirit 3-2 (1-0)

John Bekker (2x), Kees Ketting

Honselersdijk - Duindorp 3-0 (1-0)

Joost Zandvliet, Jeroen Vogels, Loek Grootscholten

Victoria'04 - KMD 1-2 (0-1)

Jules Maring, Rob Vrijmoed

Maasdijk - Quick Steps 2-2 (1-1)

Nico Breedveld, Jente van Staalduinen

MSV'71 - Semper Altius 1-2 (0-1)

Emre Bilek

MVV'27 - CION 4-0 (2-0)

Dion Dickhoff, Leon v. Kersbergen, Roel Nooteboom(2x)

Westlandia - Houtwijk 2-2 (1-1)

Davey Zwinkels, Erik van Vliet

Quintus - Verburch 3-1 (1-1)

Quintus: Gino Zwirs, Martin Wilbrink, Daniel van Holsteijn

Verburch: Bas Hogervorst