Archief

Fracties maken zich sterk voor Dijkrock

Twee fracties in de Westlandse gemeenteraad willen dinsdagavond proberen te bereiken, dat komende zomer toch de tweede editie van het popfestival Dijkrock kan worden gehouden. Zowel de fusiefractie Westland Verstandig-LEO 2.0 als LPF Westland heeft vrijdag een motie aangekondigd.

Westland Verstandig-LEO 2.0 wil, dat de burgemeester alsnog overgaat tot het "op de juiste wijze toepassen van de regels zoals deze zijn vastgelegd op 16 januari 2012 en ook op een juiste wijze omgaat met het wegvallen van Tour du Jour". Verder wil de fractie dat Van der Tak "op de juiste wijze inhoud geeft aan zijn rol van burgemeester op het gebied van evenementen".

LPF Westland wenst, dat de burgemeester op korte termijn met de organisatie om de tafel gaat zitten, "waarbij de ingediende aanvraag en de nadien gebleken gewijzigde feiten en omstandigheden het uitgangspunt en de opening zullen vormen om tot een constructieve en voor partijen aanvaardbare oplossing te komen".

Tien dagen geleden maakte burgemeester Van der Tak duidelijk, dat een herhaling van het festijn aan de Nolweg in Maasdijk er niet in zit. Tijdens een vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur kondigde Van der Tak aan, dat hij zelfs een eventuele motie naast zich zou neerleggen.

De burgemeester onderstreepte in die vergadering, dat hij de eerder door de gemeenteraad opgestelde richtlijnen uitvoert. De LPF stelt nu, dat het neergelegde beleid in de Nota 'Evenementen in Westland' van 22 maart 2005 niet aan vergunningverlening voor Dijkrock in de weg staat. Westland Verstandig-LEO 2.0 betoogt, dat de burgemeester de regels zoals hij deze zichzelf heeft opgelegd in het besluit van 16 januari 2012, niet in acht neemt.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen