Archief

Plan voor monument overledenen slopende ziekte

In het Westland is het plan ontstaan om een herdenkingsmonument te stichten voor mensen die zijn overleden aan een slopende ziekte, zoals kanker. De initiatiefnemers, René Nederpelt en Alphons de Wit, praatten er vrijdag over met burgemeester Van der Tak. Die heeft positief gereageerd.

Het idee ontstond bij Nederpelt, tijdens uitzendingen van De Wit over de Ride for the Roses waarmee geld werd opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. "Maar het wordt niet alleen een monument voor overleden kankerpatiënten. Het is voor iedereen die het gevecht tegen een slopende ziekte heeft verloren", aldus Nederpelt.

Het idee is om van natuursteen een hand te maken die een roos vasthoudt. De Wit bedacht de inscriptie 'opdat zij die zijn overleden ons blijvend inspireren', mikkend op de vele goede doelen-acties die in het Westland worden gehouden. Die moeten ook een plaatje krijgen op het monument.

Nederpelt en De Wit gaan nu op zoek naar een locatie waar het monument kan worden geplaatst. Er wordt gezocht naar een rustige, openbaar toegankelijke plek. Over een aantal weken staat er opnieuw overleg met de gemeente op de planning.

Categorieen:
Westland Algemeen