Archief

Eerste eindexamenleerlingen exposeren

De eerste lichting leerlingen van het Flora Lentizcollege in Naaldwijk doen dit voorjaar eindexamen in het vak Beeldende Vakken. In het kader daarvan zullen de acht leerlingen in Kunsthuis 18 werk exposeren dat ze de afgelopen twee jaar hebben gemaakt.

Het Floracollege biedt de kunstvakken aan als vervolg op de succesvolle kunstklassen in de onderbouw. Hierin zijn leerlingen geplaatst met een meer dan gemiddelde belangstelling voor kunstdisciplines als toneel, dans, muziek, mode, tekenen en handvaardigheid. De leerlingen van deze klassen stromen steeds vaker door naar mbo-opleidingen als de toneelschool, de dansacademie of grafische opleidingen.

In samenwerking met de Stichting Beeldende Kunst Westland wordt een overzichtstentoonstelling gehouden, die is samengesteld is door kunstdocente Hélène Tabben. De expositie wordt op zaterdagmiddag 23 maart om 14.00 uur geopend door Jeroen Bos, oud-directeur van het Floracollege. Onder zijn leiding werden de nieuwe examenkunstvakken op het Floracollege ingevoerd. Het werk is te zien t/m 21 april.