Archief

Werkstraf voor frauderende Schipluidenaar

Wegens faillissementsfraude is een 64-jarige man uit Schipluiden donderdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden (met een proeftijd van twee jaar) en een werkstraf van 80 uur.

De man had bij zijn faillissement geen volledige administratie aan de curator kunnen overhandigen: kasboeken en bankafschriften over 2009 en 2010 ontbraken. Uit onderzoek bleek, dat de man debiteuren op een gegeven moment facturen liet betalen op zijn privérekening. In totaal werd op die rekening een bedrag van meer dan een half miljoen euro gestort.

Verder bleek, dat de man grote bedragen van deze rekening opnam en dat hij ook bedragen aan privédoeleinden besteedde. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 120.000 euro. De rechter veroordeelde hem overeenkomstig de eis van de officier van justitie.

Volgens Justitie wordt de samenleving door faillissementsfraude benadeeld. Zo lopen ondernemers die nog geld behoren te krijgen dit bij faillissementsfraude mogelijk mis. Daarbij verdwijnt het vertrouwen tussen ondernemers en raakt het economische verkeer ontwricht. Om deze reden wil het Openbaar Ministerie faillissementsfraude krachtdadig aanpakken.

Categorieen:
Algemeen