Archief

Actieplan om leegstand binnenstad aan te pakken

De gemeente Maassluis heeft samen met de ondernemers een actieplan opgesteld om de leegstand in de binnenstad tegen te gaan. Bij het werven van nieuwe ondernemers wordt onder meer gedacht aan tijdelijke oplossingen zoals 'pop-up stores' en tijdelijke horeca.

De binnenstad kampt de laatste jaren met steeds meer leegstand. Onlangs zijn er weer enkele panden leeg komen te staan. Het actieplan beschrijft de huidige situatie als: kleinschalige winkels die matig functioneren en waarbij in meerdere gevallen het functioneren zelfs zwaar onder druk staat.

Om de winkeliers met specialistisch aanbod, waar de binnenstad veelal uit bestaat, een betere kans te geven, is het volgens het plan van belang dat er heel de week meer aanloop is in de binnenstad. Daarom wordt een snelle verhuizing van de C1000 aan de Lange Boonestraat naar De Vliet noodzakelijk geacht.

Verder wordt het gebied bestempeld als kleurloos en met weinig beleving. Om de sfeer van de historische haven te benadrukken, moeten er volgens het plan typische maritieme elementen terugkomen. Daarbij kan gedacht worden aan bolders om op te zitten, masten, palen en touwen.

De gemeenteraad moet nog goedkeuring geven voor het plan en het benodigde geld. Overigens staan er al werkzaamheden op de planning om de binnenstad te vernieuwen. Het centrum moet het karakter van een echt Hollands, historisch stadshart krijgen. Deze werkzaamheden moeten dit voorjaar starten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen