Archief

Start vernieuwing Koningshoek na zomervakantie

Al direct na de zomervakantie wordt begonnen met de vernieuwing van winkelcentrum Koningshoek in Maassluis. Dit heeft eigenaar Wereldhave bekend gemaakt. Binnen twee jaar krijgt het huidige centrum volledige opknapbeurt, waarna het in 2015 wordt uitbreid met 8.000 vierkante meter winkeloppervlak.

De routes in het huidige centrum worden behouden, maar zijn volgens Wereldhave na de verbouwing niet meer terug te herkennen. De passages worden overzichtelijker, lichter en voor het oog ruimer en speelser.

De uitbreiding zal vervolgens rondom het huidige centrum plaatsvinden. De gevel van de vernieuwde Koningshoek moet een robuust maar open en typisch Maassluis karakter krijgen. Daarbij moet gedacht worden aan bakstenen muren en bogen met daar tussen in grote glazen wanden.

Op het dak van de uitbreiding aan de kant van de Beethovenlaan komt een parkeerdek. Door middel van loopbanden komen bezoekers direct in de kern van het winkelcentrum. Door een flinke uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen kan het parkeren ook gratis blijven. Dit was een van de voorwaarden die de gemeente had gesteld.

Met de uitbreiding van het winkelcentrum komt er ook ruimte voor een markthal. Op dit plein kunnen lokale ondernemers in een tijdelijke winkel hun producten verkopen. Ook kunnen kunstenaars er exposities houden. Hiervoor wordt gewerkt met korte huurcontracten.

Er wordt al vele jaren gesproken over het vernieuwen van het gedateerde winkelcentrum. Sinds Wereldhave ongeveer twee jaar terug eigenaar van het centrum werd, heeft de onderneming samen met de gemeente Maassluis flink aan de weg getimmerd om op dit punt te komen.

De definitieve schetsontwerpen worden in april voorgelegd aan de gemeenteraad. Als die goedkeuring geeft, kan er na de zomervakantie direct worden begonnen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen