Archief

Wethouder: 'Wij waren niet traag bij fusieplan'

Dat de gemeente Maassluis er lang over zou hebben gedaan om met een rapport te komen over het fusieplan van de voetbalverenigingen Excelsior Maassluis en MSV'71, wordt door wethouder Van der Wees bestreden. Volgens de clubs was daar een periode van negen maanden mee gemoeid. "Het plan kwam pas eind augustus bij ons binnen", stelt Van der Wees.

Afgelopen vrijdag werd bekend, dat de clubs niet tevreden zijn over het mogelijke aandeel van de gemeente in de totale kosten van 7 miljoen euro. De gemeente zou hiervan hooguit een kwart voor haar rekening willen nemen. Over dat aandeel is de wethouder kort maar krachtig. "Er kan nu eenmaal niet meer besteed worden dan dit; ook wij moeten bezuinigen in deze tijden." De reactie van beide ploegen komt voor Van der Wees niet als een verrassing. "Wij hadden er al rekening mee gehouden, dat de clubs niet akkoord zouden gaan met ons voorstel". De clubs willen binnen twee weken met een nadere reactie komen.



Mocht het fusieplan toch doorgang vinden, dan heeft dat niet alleen gevolgen voor de twee betrokken voetbalverenigingen. Aangezien de nieuwe club deels op het grondgebied aan de Dr. Albert Schweitzerdreef komt waar nu De Gophers gevestigd zijn, zal de honkbalvereniging moeten verhuizen naar de locatie van Excelsior Maassluis.



Korfbalvereniging CKC krijgt in dat scenario een nieuwe vestiging aan de Dr. Albert Schweitzerdreef. Naast een nieuwe sporthal, die meer dan de helft van de totale fusiekosten behelst, zullen aldaar twee korfbalvelden, een handbalveld en een atletiekbaan worden aangelegd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen