Archief

Versvandekweker.nl zoekt financiers

Er is nog geen zicht op heropening van de webshop Versvandekweker.nl. Deze internetwinkel van enkele tientallen kwekers is per eind februari tijdelijk gesloten. Wegens achterblijvende klandizie moest er elke maand geld bij. Er wordt door de aandeelhouders gezocht naar financiers om promotie te kunnen voeren voor deze formule en om daarmee een doorstart mogelijk te maken.

In augustus 2010 begonnen elf kwekers uit de tuinbouwgebieden Westland en Oostland met een proef onder het motto Versvandekweker.nl. Deze pakte dermate veelbelovend uit, dat in juni 2011 de webshop definitief van start ging, met inmiddels vijftig aangesloten kwekers. De burgemeesters Van der Tak van Westland en Van Vliet van Lansingerland plaatsten de eerste officiƫle bestelling.

Het project kreeg uit diverse hoeken bijval. Medio vorig jaar verkreeg het initiatief een subsidie uit het innovatiefonds van Rabobank Westland. Het Lierse concern Priva besloot in die periode om medewerkers voortaan op hun verjaardag een cadeaubon van Versvandekweker te geven. Ook daaraan is per 28 februari jl. voorlopig een einde gekomen.

Categorieen:
Westland Algemeen