Archief

Eerste elektrische oplaadpaal in gebruik

In Maassluis is maandag de eerste oplaadpaal voor elektrische auto's officieel in gebruik genomen. Wethouder Eitjes stak de stekker in de groen gekleurde oplaadpaal op de parkeerplaats aan de PC Hooftlaan tegenover De Vliet. Een tweede oplaadpaal op het parkeerterrein van de Koningshoek aan de Uiverlaan wordt binnenkort in gebruik genomen.

Het opladen duurt een klein half uur. Om te betalen voor de stroom moet gebruik worden gemaakt van een sms-betaalsysteem. Het opladen is voorlopig nog gratis. Om de eerste tankbeurten te subsidiƫren heeft de gemeente 2.000 euro ter beschikking gesteld.

Voorlopig houdt het college van B en W het bij deze twee publiek toegankelijke palen. Het idee hierachter is dat parkeerplaatsen er voor iedereen zijn in de wijk. De komende tijd zal bijgehouden worden hoe vaak de palen worden gebruikt. Als blijkt dat er veel vraag is, zal de gemeente meer palen plaatsen, beloofde Eitjes.

De gemeente wijst erop dat het altijd mogelijk is om een oplaadpaal op eigen terrein te plaatsen. De stadsregio Rotterdam geeft daarvoor een subsidie van 1.000 euro. Het aanvragen van subsidie en nadere informatie hierover is te verkrijgen bij de Stadsregio Rotterdam, www.stadsregio.info.

Categorieen:
Maassluis Algemeen