Archief

Zaterdagvoetbal: Lyra en Naaldwijk delen punten

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis wist aan de Lavendelstraat de tweede overwinning na de winterstop te behalen. Stedoco werd met 2-0 verslagen. De tricolores verzuimden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De kansen waren er wel, echter het afronden wilde niet lukken. Nummer twee op de ranglijst XerxesDZB verloor en nummer drie ASWH wist wel tot winst te komen. Volgende week staat de topper tussen ASWH en Excelsior Maassluis op het programma.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande beet na twee overwinningen op rij in het stof. In Delft was Vitesse Delft nipt te sterk met 2-1. De Westlanders kunnen hooguit nog de nacompetitie bereiken, echter om dit doel te halen zal FC 's-Gravenzanders de concurrenten GHC en Spijkenisse achter zich moeten laten. Dit zal een spannend slot van de competitie geven.

Tweede klasse C

De streekderby tussen Lyra en Naaldwijk eindigde zoals het begon: 0-0. Voor beide ploegen begint handhaving langzamerhand waarheid te worden. Lyra liep door dit resultaat verder weg van de gevarenzone. Naaldwijk behaalde de negende puntendeling en staat nu vier punten voor op de nummer elf van de ranglijst TAVV.

HVC'10 kon in eigen huis geen punten afpakken van subtopper Forum Sport. De bezoekers wisten in Hoek van Holland met 3-1 te winnen. HVC'10 heeft net als Naaldwijk 21 punten en staat op een gedeelde negende plaats.

Sportclub Monster spoelde de onnodige nederlaag van vorige week tegen SVC'08 weg door zelfvertrouwen te tanken tegen Kagia. De fusieclub won met 4-1 van de hekkensluiter en blijft in de race voor een nacompetitie plaats.

Derde klasse C

De topper in deze klasse tussen Die Haghe en Honselersdijk eindigde in een overwinning voor het andere Oranje. Die Haghe nam in de eerste helft al snel een 2-0 voorsprong. Voor de pauze scoorde Honselersdijk de aansluitingstreffer. Na de pauze kwamen de bezoekers op sportpark Ockenburg langszij en diep in blessuretijd scoorde Jeroen Vogels de winnende treffer. Bij een 2-2 tussenstand miste hij een strafschop. Honselersdijk staat met Die Haghe op drie punten van koploper MVV'27.

Westlandia verblijft duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De Naaldwijkse ploeg had tegen hekkensluiter Duindorp een driepunter kunnen pakken en zodoende een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinningen kunnen doorbreken. Dit liep echter verkeerd af. Duindorp was op eigen veld een maatje te groot voor de Naaldwijkers: 4-1. In de slotfase van de competitie moet Westlandia directe handhaving zien te bewerkstelligen.

Vierde klasse D

Quintus is strijdend ten onder gegaan in de topper tegen GDA. Aan de Leeuwerik in Kwinstheul was de topper een boeiend spektakel. Quintus kwam twee keer voor, zag GDA evenveel keren gelijk komen. De bezoekers namen zelfs een voorsprong van 2-3, maar veerkracht van Quintus bracht de spanning terug: 3-3. In de slotfase wist koploper GDA de drie punten toch mee te nemen naar Loosduinen.

Verburch behaalde een klinkende overwinning op HPSV. Voor de Poeldijkers was het de vierde zege van het seizoen.

Karakteristieken

Excelsior M - Stedoco 2-0 (2-0)

Jorno Reuring (2)



Vitesse Delft - FC 's-Gravenzande 2-1 (0-1)

Domingos Lopes de Brito

Lyra - Naaldwijk 0-0

Kagia - Sportclub Monster 2-4 (0-3)

Michael Jager (2), Jordy van Maanen, Koos van Spronsen


HVC'10 - Forum Sport 1-3 (0-1)

Leroy Smits

Lombardijen - VDL afgelast

Die Haghe - Honselersdijk 2-3 (2-1)

Rico Kok, Joost Sandvliet, Jeroen Vogels

KMD - MVV '27 afgelast



Victoria '04 - Maasdijk uitgesteld

CION - MSV '71 afgelast

Duindorp - Westlandia 4-1 (1-0)

Bob Dijkhuizen

Verburch - HPSV 5-0 (1-0)

Bas Hogervorst, Jos van Kester, Joey van Leeuwen, Anthony de Jong (2)

Quintus - GDA 3-4 (2-1)

Patrick Krens, Martin Wilbrink, Koen van Zeyl