Archief

Zaalkorfbal: Dijkvogels speelt promotieduel

Eerste klasse D

ODO heeft het zaalseizoen afgesloten met een nederlaag. In de kampioenswedstrijd van koploper Telstar kwam de Maaslandse ploeg net te kort. Telstar werd in sporthal De Slag in Hoevelaken kampioen door een 27-24 zege. ODO eindigt als zesde.

Tweede klasse G

ONDO heeft de laatste wedstrijd van het zaalseizoen verloren. In sporthal De Zijl in Leiden verloor de 's-Gravenzandse ploeg nipt van Pernix. De thuisploeg won met 17-16. ONDO eindigt als vijfde.

Tweede klasse I

De twee streekgenoten in deze poule wonnen hun laatste wedstrijd. In sporthal Vreeloo was Valto te sterk voor degradatiekandidaat TOGO. De ruststand was 8-4 in het voordeel van de Lierse ploeg. Uiteindelijk won Valto met 17-13. Valto eindigt als vierde. TOGO speelt een beslissingswedstrijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

CKC Maassluis won in sporthal De Boogerd in Oud-Beijerland van Korbatjo. De bezoekers wonnen 19-14 en eindigde hierdoor als tweede in deze klasse.

Derde klasse J

Het is Dijkvogels niet gelukt een extra wedstrijd om het kampioenschap uit het vuur te slepen tegen Olympia. In sporthal Olympia in Spijkenisse moest Dijkvogels winnen om evenveel punten te krijgen als koploper Olympia. Het liep allemaal anders voor de Maasdijkse ploeg. Olympia dicteerde de wedstrijd en leidde halverwege met 8-4. Uiteindelijk haalde Olympia het kampioenschap binnen door een 15-10 zege. Dijkvogels heeft nog een mogelijkheid om te promoveren. De Maasdijkse ploeg speelt volgende week een promotiewedstrijd op neutraal terrein tegen ONDO uit Middelburg. De winnaar promoveert naar de tweede klasse.