Zaalhandbal: DIOS plaatst zich voor nacompetitie

De heren van Quintus 2 en de dames van Westlandia kwamen zaterdagavond niet in actie in de uitwedstrijd tegen Venus/Nieuwegein. De wedstrijden in sporthal Galecop werden afgelast in verband met wateroverlast in de sporthal.

De eerste wedstrijd in de terugronde leverde een nederlaag op voor Quintus. De Heulse ploeg speelde net als twee dagen eerder in de beker een goede 45 minuten tegen landskampioen Sercodak/Dalfsen. In De Trefkoele in Dalfsen was de ruststand 12-10. Na de pauze kwam de Heulse ploeg op één treffer van de thuisploeg: 18-17. Daarna zette Dalfsen aan en was het gedaan met de koopman. Dalfsen won de wedstrijd met 29-18. Quintus blijft derde op de ranglijst en heeft goede vooruitzichten om deze positie te blijven bezetten in het verdere verloop van de nacompetitie.

Verburch blijft druk houden op koploper United Breda. De Poeldijkse ploeg moest gezien haar status winnen degradatiekandidaat Origene/Ventura. In de Margriet sporthal in Schiedam had Verburch geen kind aan de hekkensluiter. Verburch leidde na de eerste helft met 13-4 en wist de wedstrijd uiteindelijk met 24-11 te winnen. Volgende week staat de topper tussen Verburch en United Breda in de Jan van der Valk sporthal op het programma.

Quintus heeft ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule verloren, maar blijft uitzicht houden op de vierde plaats in de kampioenspoule. De derde plaats is op dit moment een brug te ver. De bovenste drie ploegen wonnen hun wedstrijd en de onderste drie ploegen verloren derhalve. In sportcomplex Glanerbrook was OCI/Lions te sterk. De Heulse ploeg bleef in de eerste 45 minuten goed in het spoor van de kampioenskandidaat. De ruststand was 15-11 in het voordeel van de thuisploeg. Een kwartier voor tijd was het verschil nog drie punten: 23-20. In het laatste gedeelte van de wedstrijd wist OCI/Lions weg te lopen van de Heulse opponent en won met 34-26. Roald Stuiver werd topscoorder aan Heulse zijde.

DIOS heeft zich geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie. De ploeg uit Midden-Delfland won in de Ballonhal met 27-19 van Univé/Achilles. Naast DIOS is ook Hellas al verzekerd van deelname aan het toetje. De bezoekers uit Apeldoorn strijden nog voor lijfsbehoud, maar konden niet op tegen het gemotiveerde DIOS. Na de eerste helft was het verschil tussen beide ploegen drie treffers. DIOS leidde met 14-11. Na de pauze kon de thuisploeg het verschil in kwaliteit uitbouwen naar een 27-19 zege. Frank Snelder werd topscoorder met negen doelpunten. A-junior Stijn Bosma was tweemaal succesvol.