Archief

Opnieuw meer publiek naar De Naald

WestlandTheater De Naald heeft in 2012 meer publiek getrokken dan in 2011. In totaal werden er vorig jaar ruim 93.000 cultuurminnaars verwelkomd in de Naaldwijkse theater- en filmzalen. Dat is een toename met 1,5 procent.

Voor directeur Nico Baars zijn de cijfers een zeer aangename verrassing, zeker omdat de landelijke cijfers de afgelopen jaren tegenvallen. Ook de bezettingsgraad van 74 procent overtreft de verwachtingen. "Als het zo doorgaat, stevenen we in het lopende theaterseizoen af op een record", aldus Baars.

Al sinds de verbouwing van het theater in 2009 neemt het aantal bezoekers toe. Volgens de theaterdirecteur komt dat door het toegenomen comfort en de programmering. Dat laatste probeert hij af te stemmen op de wensen van het publiek, terwijl ook nieuw talent een kans krijgt op het gesponsorde Rabo Talenten Concours. Ondertussen probeert De Naald zowel theater- als filmkaartjes betaalbaar te houden.

Aanvankelijk ging Baars uit van een zaalbezetting van 72 procent: "Met alle sombere geluiden om ons heen was ik bang dat dat zelfs al een stevige taakstelling zou zijn. Maar daar zijn we nu dus al dik overheen en het seizoen duurt nog drie maanden. Kortom, ook de start van 2013 is zeer goed!"

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen