Archief

'2013 overgangsjaar voor speeltuin'

Voor Speeltuinvereniging Hoek van Holland is 2013 een overgangsjaar. Er is nog geld van de deelgemeente voor een beheerder, waarna in 2014 de subsidiekraan wordt dichtgedraaid. Dan moeten vrijwilligers het stokje overnemen.

De CDA-deelraadsfractie had deze week aan de bel getrokken, omdat de speeltuin niet -zoals gebruikelijk - op 1 maart open is gegaan. Donderdagavond spraken de vereniging en het dagelijks bestuur van de deelgemeente elkaar over de toekomst van de speeltuin.

Volgens deelraadvoorzitter Hestia Reukema zijn er twee opties. Gaat de verenging door, dan wordt de speeltuin gerund door vrijwilligers. Stopt ze, dan wordt de speeltuin semi-openbaar. In dat geval wordt de speeltuin getoetst aan de wetgeving voor dergelijke speelplekken en worden er zo nodig aanpassingen gemaakt.

Voor voorzitter Angelique Klaver van de speeltuinvereniging kwam het bericht dat er voor dit jaar toch geld was voor een beheerder als een verrassing. Ze gaat nu op zoek naar vrijwilligers en zegt de speeltuin vóór 1 april open te willen stellen.