Zaalhandbal: dames Quintus uit bekertoernooi

Quintus is in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi uitgeschakeld. In De Trefkoele in Dalfsen was regerend landskampioen en bekerwinnaar Sercodak/Dalfsen duidelijk een maatje te groot voor de Heulse dames. Beide ploegen speelden vorig jaar de bekerfinale.

Dalfsen was vanaf het begin de bovenliggende partij en had na een kwartier spelen al een 7-3 voorsprong te pakken. Vijf minuten voor rust was de marge zeven doelpunten: 12-5. In de slotfase van de eerste helft kon Quintus nog wat terug doen en ging het rusten met een 16-11 achterstand. Doordat Dalfsen de tweede helft begon met drie veldspeelsters wist Quintus tot op drie doelpunten te komen: 17-14. De Heulse ploeg kwam zelfs tot twee doelpunten, echter Dalfsen zette daarna aan en zette Quintus op een onoverbrugbare achterstand. Na ruim 45 minuten spelen was de stand 23-17. In het laatste kwartier van het duel liep Dalfsen verder uit en won het met 36-24.

De grootste verrassing in de kwartfinale was de winst van Hellas op Succes Schoonmaak/VOC. De Haagse ploeg bereikte door een 30-27 de laatste vier. Naast Hellas en Dalfsen plaatsten Westfriesland/SEW en V&L zich voor de halve finale.

Aanstaande zaterdag treffen Quintus en Dalfsen elkaar weer voor de tweede ontmoeting in de kampioenspoule. Plaats van handeling is De Trefkoele in Dalfsen.