Archief

Tegenslag fusieplan Excelsior Maassluis/MSV'71

Het fusievoornemen van Excelsior Maassluis en MSV'71 heeft een flinke tegenslag opgelopen. Uit een haalbaarheidsonderzoek door de gemeente is gebleken, dat een nieuw gezamenlijk complex op het terrein van MSV'71 ongeveer 7 miljoen euro kost. De gemeente wil hiervan hooguit een kwart voor haar rekening te nemen.

Aangezien beide clubs niet over voldoende financiƫle middelen beschikken, is duidelijk geworden, dat dit dan ook geen haalbare optie is. Dit schrijft Excelsior Maassluis op haar website.



Verder is te lezen dat beide clubs teleurgesteld zijn over het feit dat het negen maanden heeft moeten duren voordat de gemeente tot deze conclusie is gekomen. De clubs gaan zich nu beraden over de consequenties van dit besluit. Binnen twee weken zullen de verenigingen uitspraak doen of er een gezamenlijke alternatief plan is.

Een positief effect van de besprekingen met wethouder Van der Wees is volgens Excelsior Maassluis wel, dat de wethouder tot de conclusie is gekomen dat het huidige accommodatiebeleid van de gemeente niet langer voldoet. Van der Wees heeft volgens Excelsior het voornemen dit beleid aan te passen.

De wethouder heeft de intentie uitgesproken om in de toekomst naast de sportvelden ook te investeren in kleedkameraccommodaties. Dit kan ook voor Excelsior en MSV'71 positieve gevolgen hebben.

Categorieen:
Maassluis Algemeen