Archief

Raad zet vraagtekens bij verbouwing Museum Maassluis

De gemeenteraad van Maassluis is verdeeld over het voorstel om een krediet beschikbaar te stellen om het Museum Maassluis te verbouwen. De verdeeldheid heerst onder zowel de coalitiepartijen PvdA, VVD en VSP, als de oppositie met daarin CDA, MaassluisBelang, D66 en ChristenUnie. De helft van de fracties wil eerst een raadsdebat over het onderwerp.

Per 1 januari is het voormalige Gemeentemuseum Maassluis overgegaan in een zelfstandige stichting met de naam Museum Maassluis. Enkele fracties vragen zich af of de voorgenomen verbouwing zal bijdragen aan de levensvatbaarheid van het museum. Volgens Van Baalen van de PvdA heeft er sinds de verzelfstandiging inhoudelijk, bijvoorbeeld aan de collectie, geen vernieuwing plaatsgevonden. Onder anderen Pasterkamp van de VSP sloot zich aan bij het betoog van de PvdA.

Wethouder Van der Wees stelde, dat voor wat betreft het college van B en W, in deze zaak de kosten voor de baten uit gaan. Het museum is sinds 1 januari zelfstandig, maar dat betekent niet dat er direct een nieuw, fris en modern museum staat. De investering moet volgens Van der Wees juist nu gedaan worden om bij te dragen aan goede uitstraling van de museum en een kansrijke levensvatbaarheid. Ook heeft het stimulerende effect op de vrijwilligers, wat volgens Van der Wees een niet te onderschatten effect kan hebben.

Enige haast is wel geboden bij het al den wel of niet toekennen van het krediet. Eind maart moet het Fonds Schiedam, Vlaardingen en omstreken, die meer dan de helft van de benodigde 330.000 euro subsidieert, een reactie ontvangen van de gemeente Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen