Archief

Poolse drenkeling overleden

De Poolse drenkeling die vorig weekend in Maassluis door omstanders uit de haven is gehaald is woensdagmiddag in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overleden. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De 24-jarige man werd in eerste instantie nog tot maandag in slaap gehouden door de artsen, omdat hij zo hevig onderkoeld was. Dit was de enige manier om zijn lichaamstemperatuur langzaam op een normaal niveau te brengen. Maandag in de loop van de dag zou nog geprobeerd zijn om hem wakker te maken.

Eerder deze week liet de politie desgevraagd weten dat na getuigenverklaringen meer duidelijkheid is gekomen van wat er is gebeurd. De politie zei vast te kunnen stellen dat de man zelf het water in is gesprongen. Waarom hij dit deed, is onduidelijk. "Gezien zijn gedrag eerder op de avond en vlak voor het springen zou dit onder invloed van drugs en/of alcohol geweest kunnen zijn, maar dat valt voor ons nu niet meer vast te stellen", aldus een politiewoordvoerder eerder deze week. De politie gaat uit van een ongeval.

Categorieen:
Maassluis Algemeen