Archief

Maasdelta en gemeente vertrouwen op toetsing WSW-fonds

Woningcorporatie Maasdelta en het college van B en W van Maasluis zien de toetsing door het WSW-fonds van begin deze maand met vertrouwen tegemoet. Dit benadrukte burgemeester Karssen dinsdagavond tijdens de gemeenteraad.

Het positief ondergaan van de toetsing is van belang voor de woningcorporatie om financiƫle waarborging te krijgen. Daarmee kunnen projecten zoals dat in Sluispolder-West, dat nu in de ijskast staat, toch voort worden gezet.

Eind vorig jaar werd bekend dat het WSW-fonds vanaf 2014 niet meer garant wil staan voor nieuwe leningen aan woningcorporaties. Het fonds vreest, dat de corporatiesector niet voldoende geld heeft om rente en aflossingen te betalen.

In afwachting van de toets vindt het college het niet nodig om als gemeente financiƫle waarborging te verlenen. Spijkenisse, een van de andere twee gemeenten waar Maasdelta opereert, heeft wel besloten om borg te staan. Dit heeft met name te maken met de bouw van een verzorgingstehuis. Deze instelling is in die gemeente essentieel om de benodigde zorg te bieden.

Maassluis zit echter wel met de nieuwbouw van basisschool Het Spectrum in de maag. Deze moet in Sluispolder-West komen te staan. Mocht Maasdelta onverhoopt niet door de toetsing komen, dan moet er volgens Karssen samen met Maasdelta gekeken worden of de bouw van de school alsnog door kan gaan.

Categorieen:
Maassluis Algemeen