Archief

Wethouder had verkeersdrukte Action niet verwacht

Wethouder Eitjes van Maassluis had niet verwacht dat de komst van de Action-vestiging aan de Industrieweg zoveel toeloop en daarmee gepaard gaand verkeer zou opleveren. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan de omwonenden en toegezegd om in de toekomst bij soortgelijke projecten alerter te zijn op een grote toeloop. Dit zei Eitjes dinsdagavond tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.



Wethouder Keijzer liet weten, dat ambtenaren met regelmaat de situatie bekijken en daarnaast met de bedrijven aan de Industrieweg in contact staan. Door middel van deze gesprekken wordt bekeken welke afspraken er kunnen worden gemaakt om het verkeer in goede banen te leiden.



Diverse fracties deden suggesties om de parkeerdruk tegen te gaan in zowel de achterliggende wijk, waar bezoekers aan de winkels parkeren, als aan de voorzijde van de winkels. Zo is de suggestie gedaan om alleen bestemmingsverkeer in de woonwijk toe te laten.



VVD-er Te Spenke suggereerde om een bord op de Mozartlaan te plaatsen met een verwijzing naar de overkant van de Industrieweg. Daar is op dit moment een afgesloten vrachtwagenparkeerplaats, die mogelijk ook benut zou kunnen worden. Wethouder Keijzer zegde toe de suggesties te onderzoeken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen