Archief

Parkeerdruk Opstal vooral gedragsprobleem

De parkeerproblematiek in de Naaldwijkse woonwijk Opstal lijkt eerder een gedragskwestie dan een ruimtekwestie te zijn. Volgens wethouder Meijer is uit onderzoek gebleken, dat in de avonden en de nachten gemiddeld maar iets meer dan 80 procent van de beschikbare parkeerplaatsen wordt gebruikt.

De wijk Opstal is vooral voorzien van centrale parkeerpleintjes. "Maar de mensen willen, net als overal elders, het liefst hun auto zo dicht mogelijk bij de deur parkeren", aldus Meijer dinsdagavond in een vergadering van de Westlandse raadscommissie Ruimte.

LPF-raadslid Gardien keek vreemd op van het door de wethouder genoemde percentage. "De wijk is gebouwd in een periode dat de parkeernorm lager was dan nu", onderstreepte zij haar verbazing. Gardien wil graag nader worden geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek. Dat werd door de wethouder toegezegd.

Het foutief parkeren, bijvoorbeeld in de bochten van de straatjes, maakt adressen in de wijk lastiger bereikbaar voor de hulpdiensten. Wethouder Meijer was daarom blij met een recente oproep van de voorzitter van de wijkvereniging om auto's niet buiten de vakken te plaatsen, dit met het oog op de veiligheid bij calamiteiten.