Archief

De Maat en Schinkel aan kop in ACS-circuit

Na de Midden-Delfland Halve Marathon zijn er vier van de vijf wedstrijden gelopen in het Allround Computer Service Halve Marathon circuit. Michel de Maat en Francis Schinkel bezetten momenteel de eerste plaats.



De Maat (1.020,3 punten) heeft bij de heren een groot gat geslagen met de Monsternaar Rut Zoutman (961,1), die van de vijfde naar de tweede positie is gestegen in het klassement. Dat komt deels omdat een renner alleen in het eindklassement wordt opgenomen als minimaal drie wedstrijden zijn gelopen, waardoor er al enkele hardlopers uit het klassement zijn geschrapt.

Zoutman wordt gevolgd door Gerard Droog (959,1) en Robert Willemse (949,9), beiden van Rotterdam Atletiek. De vijfde en zesde positie worden bezet door de Maassluizers Gerard de Lange (945,5) en Ron van den Berg (941,0).



Bij de vrouwen gaat de Monsterse Francis Schinkel nog altijd aan de leiding (1.105,3). Op de tweede en derde plaats staan de Honselse Anneke Starrenburg (1.055,5) en de Delftse Monique Weening (1.046,9). Carla Ophorst is van de vijfde naar de vierde plaats gestegen (1.036,8) en wordt gevolgd door de Vlaardingse Monique Leentvaar (986,4) en de Lierse Jose Stolze (960,0).



De Arcade Halve Marathon is de laatste wedstrijd die meetelt voor het klassement van het ACS-circuit. Deze zal op 23 maart in en rondom Naaldwijk worden gelopen.