Archief

Zondagvoetbal: eindelijk weer winst Schipluiden

Hoofdklasse A

Na drie wedstrijden op rij geen nederlaag te hebben geelden, verloor Westlandia in Utrecht van Elinkwijk. In een doelpuntrijke wedstrijd wist de thuisploeg met 4-3 te winnen van de Naaldwijkse opponent. Westlandia staat vierde op de ranglijst met tien punten achterstand op koploper Alphense Boys. Westlandia heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld.

Eerste klasse B

VELO blijft in de zorgen zitten. De Wateringse ploeg moest op eigen veld de negende nederlaag van het seizoen incasseren. Aan de Noordweg was PFC in het degradatieduel met 2-1 te sterk. VELO bezet nu de twaalfde plaats en heeft twee punten achterstand op PFC, dat op een veilige plaats staat. Exceslior'20, dat op een degradatieplaats staat, heeft één punt achterstand op VELO.

Tweede klasse C

Schipluiden veroverde op sportpark Keenenburg drie dure punten in strijd om rechtstreeks lijfsbehoud. Tegen het eveneens in problemen verkerende GDA won Schipluiden met 3-0. De laatste overwinning voor Schipluiden dateerde al weer van 28 oktober 2012 daarna volgden vijf nederlagen en twee puntendelingen. In deze klasse lijken de eerste vijf ploegen zeker van lijfsbehoud. Voor de overige ploegen staan alle opties nog open.

Derde klasse A

Den Hoorn is na de winterstop bezig aan een magere reeks. De voormalig koploper verspeelde voor de derde keer op rij dure punten in de strijd om het kampioenschap. In Den Hoorn pakte FC Lisse een punt: 2-2. Uit de laatste drie punten behaalde Den Hoorn maar twee punten. De achterstand op koploper Foreholte bedraagt drie punten.

Derde klasse B

Verburch heeft na de winterstop wederom niet kunnen winnen. In Woerden verloor Verburch met 2-1 van thuisploeg VEP. Ondanks de nederlaag is de achterstand op koploper Concordia met één punt gestegen. De Delfste ploeg speelde zelf gelijk en staat zes punten voor op de Poeldijkse ploeg, dat één wedstrijd te goed heeft.

Krakteristieken

Elinkwijk - Westlandia 4-3 (3-1)

Steven Olsthoorn, Nick Keijzer (2)

VELO - PFC 1-2 (0-2)

Mick van Elswijk

Schipluiden - GDA 3-0 (1-0)

Thom van Mil, Maurice Flinterman, Marcus Post

Peter van Oyen mist penalty


Den Hoorn - FC Lisse 2-2 (1-1)

Danny Slot, Clemence van den Bos

VEP - Verburch 2-1 (0-1)

Erwin de Vos (penalty)

Rood: Xander Damen (2x geel)