Zaalhandbal: dames VELO speelt zich veilig

VELO heeft zich vijf wedstrijden voor het einde van de competitie veilig weten de spelen. De promovendus won in Wateringen van de reserves van Handbal Venlo. In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. VELO ging rusten met een magere voorsprong van één treffer: 10-9. Na de pauze werd het verschil tussen beide teams langzaam zichtbaar. VELO won uiteindelijk met 27-21 van de Limburgse opponent. VELO staat nu zesde op de ranglijst. Kelly Zwinkels werd topscorer aan Wateringse zijde.

DIOS heeft de uitwedstrijd tegen TTL/Tachos dik verloren. Verraste de ploeg uit Den Hoorn de koploper in de eerste confrontatie van het seizoen met een gelijkspel: 21-21. In sporthal De Slagen in Waalwijk kwam DIOS er niet aan te pas. Na een 17-6 voorsprong bij rust won Tachos de wedstrijd met 31-14. Robin Huisman scoorde vijf treffers en was topscorer bij DIOS. Ondanks de nederlaag blijft DIOS op een vijfde plaats staan.

De reserves van Quintus leden in de Van der Voorthal een nederlaag runner-up Fiqas/Aalsmeer. De reserves uit Aalsmeer blijven na deze overwinning gedeeld eerste met TTL Tachos. Quintus verloor het duel met 24-22 en blijft gedeeld zesde staan met Kras/Volendam.

Westlandia heeft een punt overgehouden aan het thuisduel tegen HVV'70. In een zinderende slotfase wist de Naaldwijkse ploeg pas drie seconden voor tijd de gelijkmaker te scoren. Westlandia begon de eerste 10 minuten goed, maar zakte daarna weg. De bezoekers uit Voorschoten hadden na de eerste 30 minuten een voorsprong van 16-12. In de tweede helft zette Westlandia de achtervolging in. Dit resulteerde drie seconden voor tijd in een 28-28 gelijkspel. Westlandia blijft vijfde op de ranglijst.