Archief

Zaterdagvoetbal: Lyra verslaat subtopper in mooie reeks

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis is na de winterstop het spoor bijster. Het riante verschil tussen de koploper en de achtervolgers is binnen vier wedstrijden nagenoeg verdwenen. In de topper tegen XerxesDZB bleven de tricolers in een spannende wedstrijd aan de verkeerde kant van de score. De Rotterdamse thuisploeg won met 3-2. Het verschil tussen Excelsior Maassluis en runner-up XerxexDZB bedraagt vier punten. De Rotterdammers hebben één duel minder gespeeld.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande behaalde een nipte maar broodnodige overwinning op hekkensluiter Benschop. Op het Juliana sportpark wond e fusieclub met 1-0 waardoor het in de race blijft voor nacompetitie. FC 's-Gravenzande staat op een gedeelde vierde plaats met GHC, alleen het doelsaldo van GHC is beter.

Tweede klasse C

In deze klasse wist, van de regioploegen, alleen sportclub Monster niet tot winst te komen. Op sportpark Polanen verslikte de fusieclub zich in SVC'08. Sportclub Monster staat nu vijfde en heeft acht punten achterstand op koploper DSO.

Lyra beleef voor de zesde keer op rij ongeslagen. De Lierse ploeg won verrassend van de nummer drie van ranglijst Forum Sport: 4-2. Voor lyra was het de vierde zege uit de ongeslagen reeks. Lyra staat nu zesde op de ranglijst en heeft nog maar drie punten achterstand op sportclub Monster.

HVC'10 won het belangrijke duel in de onderste regionen van haar klasse van TAVV. In Ter Aar won de fusieclub met 3-1. HVC'10 staat nu vier punten voor op TAVV dat op een elfde plaats staat.

Naaldwijk haalde eindelijk na acht wedstrijden zonder overwinning een drie punter binnen. De promovendus had in de laatste acht wedstrijden zes keer gelijk gespeeld en verloor het twee keer. Hekkensluiter Kagia werd op sportpark De Hoge Bomen met 2-0 verslagen. Naaldwijk staat drie punten voor op TAVV.

Tweede klasse D

De verrassing van het weekend voor regioploegen kwam op naam van VDL. In Maassluis won VDL met duidelijke cijfers van koploper Zuidland: 4-1. De overwinning was nodig aangezien enkele laag geklasseerde ploegen tot winst kwamen. VDL staat op een zevende plaats en heeft drie punten voorsprong op NSVV dat elfde staat. Aan de andere kant heeft VDL drie punten achterstand op Leonidas dat op een vijfde plaats staat.

Derde klasse C

De eerste zes ploegen op de ranglijst kwamen in deze speelronde allen tot een driepunter. MVV'27 wist na de nederlaag van vorige week tegen Honselersdijk weer de winst te pakken. Op sportpark De Commandeur won de koploper van Victoria'04. De koploper was met 1-0 te sterk voor de Vlaardingse opponent.

Honselersdijk wist de overwinning van vorige week tegen MVV'27 een goed vervolg te geven. Op sportpark De Strijphorst won de Honselse ploeg met 2-1 van Semper Altius, dat na een goede eerste periode is afgezakt naar een achtste positie op de ranglijst. Honselersdijk heeft zes punten minder dan de koploper en heeft zelfs nog een wedstrijd in te halen.

Die Haghe duwde Westlandia dieper in de problemen. De Naaldwijkse ploeg wist voor de vijfde keer op rij niet tot winst te komen. Die Haghe won op sportpark De Hoge Bomen met 20. Door de nederlaag heeft Westlandia nog maar twee punten voorsprongg op Maasdijk dat op een elfde plaats staat.

KMD gaf in de streekderby tegen MSV'71 het nakijken aan de thuisploeg. In Maassluis won Klein Maar Dapper met 4-1. KMD blijft meedoen om de titel, want het heeft maar zes punten achterstand op MVV'27. MSV'71 lijkt af te stevenen op rechtstreekse degradatie. MSV'71 verloor voor de zevende keer in acht duels en zag zelfs RAS tot winst komen. Het verschil tussen MSV'71 en RAS dat op een degradatieplaats staat, bedraagt één punt.

Maasdijk verloor aan de Lange Kruisweg met 3-2 van sv Houtwijk. Na vier wedstrijden zonder nederlaag, waaronder drie overwinningen, incasseerde Maasdijk de tweede nederlaag op rij.

Vierde klasse D

Quintus blijft in het spoor van koploepr GDA. De Heulse ploeg behaalde de derde overwinning op rij. Daarvoor speelde Quintus vier wedstrijden op rij gelijk. De achterstand van Quintus op streekgenoot GDA bedraagt zeven punten. Alleen Quintus heeft één wedstrijd te goed.

Verburch blijft op de voorlaatste positie staan. Bij kampioenskandidaat en voormalig koploper Swift Boys leed de Poeldijkse ploeg de negende nederlaag van het seizoen.

Karakteristieken

XerxesDZB - Excelsior Maassluis 3-2 (1-0)

Leandro Amarello, Niels Redert

FC Gravenzande - Benschop 1-0 (0-0)

Roy Vermolen

Forum Sport - Lyra 2-4 (0-1)

Stefan Harmsen (3x), Bob Zwinkels

SC Monster - SVC'08 0-1 (0-1)

Naaldwijk - Kagia 2-0 (0-0)

Tim Kardol, Jaco Wevers

TAVV - HVC'10 1-3 (0-3)

Robin van Zanten (2), Jurgen Warbout

VDL - Zuidland 4-1 (1-0)

Kees Ketting (2 penalty, John Bekker, Melvin Louwen

Honselersdijk - Semper Altius 2-1 (0-1)

Jeroen Vogels, Tom Lobert

Maasdijk - sv Houtwijk 2-3 (0-1)

Silvio Vermeer, Steven van Reeven

MSV'71 - KMD 1-4 (0-3)

MSV: Micha Rijgersberg

KMD: Roy van Velden, Jesse de Waard, Thiemo Fidder, Malcolm van Beek


MVV'27 - Victoria '04 1-0 (1-0)

Roberto van der Pol

Westlandia - Die Haghe 0-2 (0-1)

Swift Boys - Verburch 3-1 (1-0)

HPSV - Quintus 0-3 (0-1)

Bas Otten, Tim de Kok, Martin Wilbering