Archief

Zaalkorfbal: ODO speelt zich veilig

Eerste klasse D

ODO heeft zich op de voorlaatste wedstrijddag veilig gespeeld en speelt ook volgend jaar weer in de eerste klasse. De Maaslandse ploeg won in sporthal De Hofstede met 13-9 van LUNO. De nummers zeven en acht respectievelijk Triaz en Velocitas kwamen op de voorlaatste wedstrijddag niet tot winst. Hierdoor heeft ODO voldoende voorsprong om veilig te zijn.

Tweede klasse G

ONDO sloot de laatste thuiswedstrijd af met een duidelijke overwinning op De Vinken. In de Westlandhal won de thuisploeg met 19-10. ONDO kan volgende week in en tegen Pernix de vierde plaats definitief bemachtigen bij minimaal een gelijkspel.

Tweede klasse I

Het is CKC Maassluis niet gelukt om koploper KCR van haar titel af te houden. In de Olympiahal eindigde het treffen tussen de runner-up en de koploper na een thriller in een gelijkspel: 15-15. Na de eerste helft waren beide ploegen ook al in evenwicht: 7-7. Door dit resultaat behaalde Korfbal Combinatie Ridderkerk het kampioenschap. CKC Maassluis eindigt met nog één wedstrijd te gaan sowieso op een tweede plaats.

Valto verloor de laatste uitwedstrijd van het seizoen. In de Ridderhal in Hendrik Ido Ambacht was DSV'69 te sterk voor de Lierse ploeg. De thuisploeg won met 12-10.

Derde klasse J

Dijkvogels blijft de druk op koploper Olympia houden. De Maasdijkse ploeg won voor de tiende keer dit seizoen. In Maasdijk was de thuisploeg duidelijk te sterk voor Nikantes: 19-9. Olympia won eveneens waardoor volgende week de titelrace beslist kan worden. Bij minimaal een gelijkspel is Olympia kampioen. Bij winst van Dijkvogels volgt een beslissingswedstrijd op neutraal terrein om de kampioen aan te wijzen.