Handbal: wederom verlies heren Quintus

Quintus heeft de eerste thuiswedstrijd in de kampioenspoule niet in winst weten om te zetten. Kremer/Hurry Up was net te sterk voor de Heulse ploeg. De bezoekers uit Emmen wonnen met 29-27. Na de nederlaag van vorige week tegen Pals Groep/E&O betekende het de tweede nederlaag op rij voor de Heulse ploeg. Door dit resultaat staan beide ploegen op een gedeelde vijfde plaats op de ranglijst. Ondanks de nederlaag heeft Quintus nog alle kans om minimaal de vierde plaats te behalen. Deze plaats geeft recht op deelname aan de BeNeLuxliga.

In de Van der Voorthal speelde Quintus een prima eerste helft en leidde dan ook terecht met 16-13. Vlak voor de rust werd bij 16-13 nog een strafworp gemist. Na de pauze kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft profiteerde Hurry Up van een inzinking bij de thuisploeg en sloeg het een gat van vier doelpunten. Dit verschil kon Quintus in een doldwaze slotfase bijna nog goed maken. Waar de Drenten dachten dat de winst binnen was met een verschil van vier doelpunten met nog twee minuten te spelen. Niets was minder waar, want met nog een halve minuut te spelen was de marge nog maar één treffer: 27-28. Een time-out bij Hurry Up bracht rust en de bezoekers wisten daarna nog een keer tot score te komen: 27-29.

Quintus behaalde in de kampioenspoule de derde overwinning en verstevigt hierdoor de derde plaats op de ranglijst. In sporthal De Bloesem in Wognum won de Heulse ploeg met 21-19 va Westfriesland/SEW. Coach Curescu was tevreden, want in een wedstrijd waarin weinig echt lukte, wisten zijn pupillen strijdend de wedstrijd tot een goed einde te brengen. De Heulse ploeg leidde halverwege met 11-10. Na de pauze bleef het stuivertje wisselen in stand, pas in de slotminuten wist Quintus de overwinning veilig te stellen.

Tot teleurstelling van Quintus verloor koploper Sercodak/Dalfsen van runner-up Succes Schoonmaak/VOC. Hierdoor is het verschil tussen Quintus en VOC drie punten, waar iedereen op een verschil van één punt gerekend had. Het bereiken van de finale om het Nederlands kampioenschap wordt nu lastig, maar met een stunt tegen Dalfsen of VOC kan de Heulse ploeg nog kans geven.

Westlandia heeft de thuiswedstrijd tegen Eurotech/BEVO niet in winst weten om te zetten. In strijd om tickets voor de nacompetitie een slechte uitslag. De Naaldwijkse ploeg leed de tweede nederlaag in de vierde periode en lijkt kansloos voor de laatste periodetitel. Alleen een plaats op de ranglijst kan Westlandia dan nog helpen aan de nacompetitie, echter door de nederlaag tegen BEVO lijkt dit voorlopig even ver weg. De bezoekers uit Panningen deelden in de eerste helft de lakens uit en legende uiteindelijk in de eerste helft de basis voor de overwinning. In de tweede helft speelde Westlandia met meer flair en felheid en bracht het de bezoekers aan het wankelen. Het verschil werd minimaal drie doelpunten, maar verder dan dit kwam de thuisploeg niet. BEVO ging met een 34-29 overwinning weg uit Naaldwijk. Stefanie van Dalen werd topscorer met 11 treffers. Andrea Spruijt was goed voor vijf doelpunten.

De reserves van Quintus blijven ondanks een nederlaag tegen PSV kans houden op het kampioenschap. De Heulse ploeg verloor in sporthal De Vijfkamp in Eindhoven van PSV dat tegen degradatie vecht. De thuisploeg won met 33-29. De Heulse ploeg miste vijf speelsters en tijdens de wedstrijd viel Zifra de vreugd uit met een gebroken neus. De A-junioren die mee mochten doen, speelden een verdienstelijke wedstrijd. Quintus staat vierde op de ranglijst en heeft twee punten achterstand op koploper DOS. Zondagmiddag staat de topper tussen Borhave en DSS op het programma.

Verburch heeft niet maximaal kunnen profiteren van de tweede nederlaag op rij van koploper United Breda. Verburch deelde de punten met Hendriks Graszoden/Leudal. De Poeldijkse ploeg speelde in de eigen vertrouwde Jan van der Valk sporthal een niet al te beste wedstrijd. Ondanks een 14-12 voorsprong bij rust eindigde het onderlinge treffen in een 22-22 eindstand. United Breda heeft met nog vijf wedstrijden te gaan een voorsprong van twee punten op Verburch. Over twee weken ontmoeten Verburch en United Breda elkaar in Poeldijk. Promovendus Hercules heeft drie punten achterstand op Verburch en aast op de tweede plaats. Deze klassering geeft recht op het spelen van een rangorde wedstrijd voor een mogelijke extra promotie.