Archief

Dijkrock vecht beslissing gemeente aan

De organisatoren van Dijkrock laten het er niet bij zitten, dat de gemeente Westland geen vergunning wil verlenen voor een tweede editie van het evenement. Door in te spreken bij de komende raadscommissie bestuur op 6 maart hopen ze de beslissing terug te kunnen draaien.

De gemeente is van mening dat er sprake is van een uitbreiding van het drukke evenementenseizoen, omdat er 850 bezoekers tegelijk en in totaal 1000 bezoekers worden verwacht. Vorig jaar dacht de organisatie bij de vergunningaanvraag namelijk te kunnen rekenen op 130 bezoekers. Uiteindelijk kwamen er zo'n duizend mensen op af.

Nog een reden om Dijkrock geen vergunning te geven is dat hulpdiensten de locatie aan de Nolweg bij calamiteiten moeilijk kunnen bereiken. De organisatoren zijn het daar niet mee eens. Zij spreken de constatering van de gemeente tegen dat de locatie aan een eenrichtingsweg ligt.

Ook vinden ze het geen probleem dat de Monsterse braderieweek tegelijkertijd plaatsvindt. De verwachtte duizend bezoekers maken Dijkrock geen 'groot evenement', en dus kunnen beide feesten prima gelijk gevierd worden, aldus de organisatoren.