Archief

Ondernemersverenigingen doen weer fusiepoging

De Ondernemers Federatie Maassluis en de Bedrijven Kring Maassluis gaan weer een poging doen om te komen tot een samensmelting. In 2011 was er al sprake van een mogelijke fusie of samenwerking tussen de twee verenigingen. Dat ging echter niet door. Voor OFM-voorzitter Wim Clausing was dat reden om op te stappen.

Volgens Chris Zweers, secretaris en woordvoerder van de Ondernemers Federatie, ging het fusieproces destijds te snel en was het niet goed voorbereid. Sindsdien heeft het nieuwe bestuur van de ondernemersvereniging gewerkt aan een degelijk proces richting samensmelting.

Op 7 maart zullen de Ondernemers Federatie Maassluis en de Bedrijven Kring Maassluis elk een ledenvergadering houden. Hier zullen de exacte plannen gepresenteerd worden. Als de leden van beide verenigingen akkoord zijn, kunnen nog diezelfde week de oprichtingsakte en de statuten getekend worden.

Met de beoogde samenwerking zal de stad volgens de Ondernemers Federatie Maassluis één krachtige ondernemersvereniging hebben, die een betere onderhandelingspositie heeft ten opzichte van bijvoorbeeld de gemeente en de Kamer van Koophandel.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen