Archief

Dijkrock krijgt geen tweede editie

Het Maasdijkse Dijkrock krijgt geen tweede editie. Burgemeester Van der Tak zegt dat de organisatie geen vergunning krijgt, omdat hulpdiensten bij een bezoekersaantal van duizend in geval van calamiteiten de locatie aan de Nolweg moeilijk kunnen bereiken .

Dijkrock werd in juni vorig jaar voor het eerst gehouden. Er werden 130 bezoekers verwacht, maar volgens de organisatie werden dat er ruim duizend. Bij de aanvraag voor dit jaar werd dan ook uitgegaan van duizend bezoekers.

Aanvankelijk wilde de organisatie een feest voor vrienden organiseren, met een bandje op een aanhanger. Dat is uiteindelijk een gratis festival geworden met een professioneel podium.

Op de Westlandse evenementenkalender staat ook geen extra dag voor het Zomerspektakel Maasdijk. De organisatie wilde ook de woensdag bij het feest betrekken. Volgens de burgemeester is een extra dag echter een "onwenselijke uitbreiding van het aantal activiteiten in het evenementenseizoen, waarbij reeds sprake is van een ongewenste samenloop".