Zaalhandbal: eenvoudige zeges dames Quintus en Verburch

Quintus heeft de eerste wedstrijd in de kampioenspoule verloren. In sporthal Angelso was Pals Groep/E&O te sterk voor de Heulse ploeg. In de openingsfase ging het duel gelijk op. Quintus kwam op een 4-7 voorsprong, maar de thuisploeg wist tijdig weer aan te haken. Na 20 minuten spelen was de stand in evenwicht: 10-10. Quintus speelde niet goed, leed veel onnodig balverlies en de afronding was niet goed. De ruststand was 12-10 in het voordeel van E&O. In het begin van de tweede bedrijf liep de thuisploeg uit naar een voorsprong van vier doelpunten. Langzamerhand kwam Quintus in de wedstrijd en onder aanvoering van Sjoerd Verlaan en Roald Stuiver kon Quintus weer in de buurt van E&O komen. Quintus kwam nog terug tot 20-20 en nam een 21-10 voorsprong, maar vanaf dat moment liet Quintus de wedstrijd weer uit haar handen glippen. E&O nam een voorsprong van twee doelpunten (23-21) en behield deze in de resterende 13 minuten. Onder aanvoering van de Emmense keeper, die bijna alle schoten wist te pareren, won E&O met 32-30. Volgende week komt Kremer/Hurry Up op bezoek in Kwintsheul, dat verloor van OCI/Lions. Beide ploegen zullen dan voor de eerste overwinning gaan in de kampioenspoule.

Quintus wist de wedstrijd tegen Handbal Venlo te winnen. De Heulse ploeg was gewaarschuwd, want opponent Handbal Venlo had midweeks gewonnen van VOC, maar de bezoekers uit Venlo waren geen schim van de ploeg die VOC versloeg. Quintus had een makkelijke avond en won met 33-14. De dekking van de Heulse ploeg stond wederom goed. Net als een week eerder tegen Hellas werden weinig kansen weggeven. Na 11 minuten spelen was de marge al acht in het voordeel van de thuisploeg (9-1). Het verschil bleef nagenoeg staan en na 20 minuten was de tussenstand 15-6. Quintus ging de rust in met een 19-7 voorsprong. Na de pauze startte Quintus goed en scoorde het binnen drie minuten vier keer op rij. Daarna verloor Quintus enige concentratie waardoor het aanvallend geen potten kon breken. Ruim tien minuten stond e ploeg droog. Na deze fase herpakte Quintus zich en wist het de wedstrijd met 33-14 te winnen. Door de overwinning blijft Quintus in het spoor van VOC, dat tweede staat. Het verschil tussen beide ploegen is na vier duels drie punten. Volgende week sluit Quintus de heenronde van de kampioenspoule af met een uitwedstrijd bij Westfriesland/SEW.

Westlandia heeft de wedstrijd tegen Borhave verloren. In sporthal De Pijl waren de bezoekers met 33-28 te sterk voor de Naaldwijkse ploeg. Door deze overwinning blijft Borhave meedoen om de titel. In de eerste helft liet Westlandia niet het achterste van haar tong zien en dat leidde tot een achterstand van negen doelpunten bij rust: 13-22. Na de pauze stond een heel ander Westlandia binnen de lijnen. De Naaldwijkse ploeg liet vechtlust zien en kon Borhave goed partij geven. Uiteindelijk won Borhave nog met vijf doelpunten verschil: 28-33. Voor de Naaldwijkse dames was het pas de derde nederlaag uit tien thuisbeurten. Westlandia blijft meedoen om een ticket voor de play-offs, staat in de middenmoot, maar dan moet de ploeg bij de eerste zes eindigen. Jenny van der Hoeven en Stefanie van Dalen schoten ieder zes keer raak.

Verburch behaalde in sporthal De Looijerij in Mille een verdienstelijke zege op MHV'81. De thuisploeg is in eigen sporthal bijna niet te verslaan. Alleen VELO (winst) en Hercules (gelijk) wisten punten te behalen in Mill. Verburch bleef door de 34-24 overwinning voor de achtste keer op rij ongeslagen, waarvan zeven overwinningen een gelijkspel. In de eerste helft had de Poeldijkse ploeg het toch lastig tegen MHV'81. Na de eerste 30 minuten was de stand 13-14 in het voordeel van Verburch. Na de pauze kwam het verschil op de ranglijst duidelijk aan het licht. Verburch won met 34-24 en behoudt hierdoor de tweede plaats achter koploper United Breda.