Archief

Koninklijk paar bezoekt 21 juni Zuid-Holland

Als koning Willem-Alexander en koningin Máxima al de opening van het Varend Corso zullen bijwonen, dan gebeurt dat in ieder geval niet in het kader van de tour die het koninklijk paar langs de provincies zal maken.

Vrijdag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat de bezoeken tussen 28 mei en 21 juni zullen plaatsvinden. Zuid-Holland en Zeeland sluiten op 21 juni de rij. Het Varend Corso is begin augustus.

Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering werd een motie van GemeenteBelang, CDA en CristenUnie/SGP aangenomen, waarin het college werd gevraagd met de organisatie van het corso een uitnodiging te sturen naar het koninklijk paar. De fractie van Westland Verstandig liet al direct weten dat het paar in augustus niet beschikbaar is, maar dat weerhield een raadsmeerderheid er niet van om voor de motie te stemmen.

Er staan twee provincies per dag op het programma. Aan de commissarissen van de Koningin is gevraagd om een voorstel voor het programma te doen. Naast de hoofdsteden komen ook enkele andere plaatsen in de provincies aan bod. Medio november wordt het Caribisch deel van het Koninkrijk bezocht.

Categorieen:
WestlandAlgemeen