Archief

Naaldwijk en Wateringen willen twee koningsfeesten

Als het aan de Oranje Comités van Naaldwijk en Wateringen ligt, is het zowel op zaterdag 27 april als dinsdag 30 april feest. Ze willen zowel de invoering van de koningsdag als de troonwisseling vieren. In de meeste gemeenten in onze regio is er alleen op 30 april feest.

In Naaldwijk nemen de plannen langzaam vorm aan. Een eerder genoemd beeldscherm komt er vanwege de kosten niet, maar er staat wel groot feest gepland. In Wateringen worden de mogelijkheden nog onderzocht. Daarbij hangt de keuze onder meer af van beschikbaarheid van fanfares en een feesttent. Op 11 maart moet er meer duidelijkheid zijn. Dan staat er een gesprek tussen burgemeester Van der Tak en de Oranje Comités gepland.

Waar inwoners naar alle waarschijnlijkheid op 30 april wel op een groot scherm naar de abdicatie van Beatrix kunnen kijken, is in Maassluis Oost en -West. Wat er in de binnenstad van Maassluis georganiseerd wordt, is nog niet bekend.

Ook in Poeldijk staat er dit jaar ook iets bijzonders gepland: een Westlandse Koninginnenacht. In De Leuningjes is het de avond voorafgaand aan de troonwisseling feest met verschillende DJ's. De dag erna wordt gevierd met "een klein rondje Poeldijk", waarbij de troonwisseling ook op groot scherm is te volgen. Hoek van Holland laat alsvast weten op 30 april een bijzondere trekker te hebben: de rapper Yes-R treedt er op.