Archief

Honselersdijker verdachte in oplichtingszaak

Een 22-jarige Honselersdijker is opgepakt omdat hij wordt gezien als één van de twee medeverdachten in een zaak over oplichting met telefoonabonnementen. Ook een 24- en 25-jarige Hagenaar zijn aangehouden. De 24-jarige is de hoofdverdachte, die op heterdaad werd betrapt.

De Hagenaar liet anderen abonnementen afsluiten, met de belofte dat hij deze later over zou nemen. Hij verkocht de telefoons door aan telefoonwinkels en soms verkocht hij ook de simkaarten door. Daarmee werd vervolgens voor veel geld naar het buitenland gebeld. De rekening was voor de gedupeerden.

De politie startte na klachten een onderzoek. Eind januari liep de hoofdverdachte tegen de lamp. Hij werd geobserveerd en zijn telefoon werd afgetapt. Hij werd aangehouden terwijl hij zes dure telefoons probeerde door te verkopen. Even later werden de andere Hagenaar en de Honselersdijker aangehouden.

De hoofdverdachte zit nog vast, de medeverdachten zijn weer vrij. Ze worden verdacht van oplichting. Er wordt nader onderzoek gedaan naar verduistering, witwassen en valsheid in geschrifte.

Categorieen:
Algemeen