Archief

Informatieavond over Oranjebonnen

Er wordt woensdagavond in het deelraadkantoor van Hoek van Holland een voorlopig plan voor de Oranjebonnen-polders gepresenteerd. Oranjebonnen is de naam van het project voor de herinrichting van de Oranjebuitenpolder en de Bonnenpolder tussen Hoek van Holland en Maassluis.

Het doel is om in het gebied de recreatieve voorzieningen, de ecologische verbindingen en de plattelandseconomie te versterken. De deelgemeente kan op de informatieavond gedetailleerde informatie geven over nieuwe recreatieve routes, waaronder de route van de Polderhaakweg richting de Hoekse Baan

De deelgemeente hoopt dat bezoekers van de informatieavond verhalen over de geschiedenis van het gebied delen, zodat hiermee rekening kan worden gehouden in de definitieve plannen. Geïnteresseerden kunnen woensdag vanaf 19.30 uur terecht in het deelgemeentekantoor.

Het project lag eerder een lange tijd stil vanwege onduidelijkheid over de financiën. Vorig jaar werd duidelijk welke overheidslaag waar verantwoordelijk voor is, zodat er kon worden begonnen.