Zaalhandbal: VELO kan niet stunten tegen koploper

Heren

De reserves van Quintus hebben de wedstrijd tegen het tweede team van Kras/Volendam winnend afgesloten. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg met 25-18 waardoor het inmiddels geklommen is naar een zesde plaats achter streekgenoot DIOS. Quintus heeft 18 punten uit 20 wedstrijden, maar is nog niet geheel veilig voor nog een jaar eerste divisie, echter dit kan niet meer misgaan. De ruststand in Kwintsheul was 10-9. Routinier Wesley Roeleveld nam zijn ploeg op sleeptouw en werd topscorer.

Hoofdklasse D

Westlandia behaalde de zesde thuisoverwinning van het seizoen. In sporthal De Pijl kon de Naaldwijkse ploeg pas in de tweede helft afstand nemen van tegenstander Delta Sport. Na de eerste 30 minuten was de stand 15-13 in het voordeel van de Naaldwijkers. In de tweede helft kwam het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen duidelijk aan het licht. Westlandia wist van de nummer voorlaatst van haar divisie met 33-23 te winnen. Westlandia blijft vierde en heeft zes punten achterstand op de koplopers Snelwiek en Oliveo. Volgende week gaat Westlandia op bezoek bij Oliveo. Bij de Naaldwijkse ploeg scoorde Ian van Adrichem en Sander de Snaaier ieder 8 keer en werden topscorer.

Dames

De reserves van Quintus zijn tegen de vierde uitnederlaag van het seizoen aangelopen. In sporthal 't Wooldrik in Borne werd de subtopper beslist door Borhave. De thuisploeg was met 29-23 te sterk voor de Heulse ploeg. Borhave, dat de kwartfinale van de nationale bekercompetitie heeft bereikt, leidde met 17-10 bij rust. Beide ploegen staan nu gedeeld derde met drie punten achterstand op koploper DSS.

Tweede divisie B

VELO heeft de stunt in de bekercompetitie tegen United Breda in de competitie niet kunnen herhalen. De ongeslagen koploper won in Wateringen met 26-20. In de eerste helft speelde VELO een prima partij en nam zelfs een voorsprong in de beginfase. Toch leidde United Breda na de eerste helft. Het verschil was één doelpunt: 13-14. Na de pauze hadden de bezoekers het recept gevonden om de taaie Wateringse ploeg te bestrijden. De marge werd langzaam uitgebouwd en de winst van 26-20 was dan ook verdiend. Bij een eventuele zege was VELO definitief veilig geweest. Patricia Zwinkels scoorde zeven keer en werd hiermee topscorer van haar team.