Archief

Zaterdagvoetbal: Excelsior Maassluis wint nipt

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis behaalde aan de Lavendelstraat de dertiende zege van het seizoen. Makkelijk ging het de thuisploeg niet af tegen Heinenoord. De bezoekers strijden om direct lijfsbehoud. Heinenoord nam brutaal de leiding, maar moest in de slotfase alsnog buigen voor de tricolores. Excelsior Maassluis won uiteindelijk met 2-1. De tricolores hebben nu een voorsprong van zeven punten op de nieuwe nummer twee XerxesDZB

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande kan zich gaan opmaken in de resterende tien wedstrijden om de nacompetitie te bereiken. In het thuisduel tegen koploper Deltasport ging de Westlandse ploeg met 3-1 onderuit. Het verschil tussen de koploper en de nummer vijf van de ranglijst bedraagt nu 13 punten.

Vierde klasse D

Verburch kon in Vlaardingen geen potten breken tegen DVO'32. De Vlaardingse ploeg won met 3-0.

Karakteristieken

Excelsior Maassluis - Heinenoord 2-1(0-1)

Robin Hofman, Leandro Ammerello

FC 's-Gravenzande - Deltasport 1-3 (0-2)

Sander Koeleman

DVO'32 - Verburch 3-0(1-0)

Flynth Westland Cup

Buiten de competitie was er nog een duel dat er toe deed. Quintus en Westlandia zaterdag speelden tegen elkaar in de eerste ronde om de Westland Cup. De twee clubs hadden onderling afgesproken om de wedstrijd nu al te spelen. Eigenlijk zou hij pas gespeeld worden op 5 maart. Het werd voor Westlandia een makkie, al ging het pas na rust echt los.

Quintus - Westlandia (za) 3-6 (0-1)

Quintus: Gino D. Zwirs (2), Frank Kester

Westlandia: Brandan van den Berg (3), Erik van Vliet (2), Sven Enthoven