Zaalhandbal: eenvoudige zege dames Quintus

Quinus behaalde in de streekderby tegen Hellas de eerste overwinning in de kampioenspoule. In de Hellashal had de Heulse ploeg weinig te duchten van de Haagse tegenstander. Quintus won met 20-13 en stijgt hierdoor naar een derde plaats in de kampioenspoule. Vorig jaar sloten beide ploegen in de nacompetitie in Den Haag af met een 28-28 gelijkspel. De achterstand op nummer twee Succes Schoonmaak/VOC bedraagt drie punten, echter de Amsterdamse runner up heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Westlandia behaalde in Etten-Leur de vierde uitoverwinning van het seizoen. In sporthal De Lage Blanken won de Naaldwijkse ploeg van Internos. Westlandia had vanaf het begin het initiatief en had bij rust een marge van vijf doelpunten: 18-13. Na de doelwisseling kon de thuisploeg het gat niet dichten. De marge van vijf treffers bleef nagenoeg de gehele tweede helft gelijk. Westlandia won met uiteindelijk met 30-25. Stefanie van Dalen scoorde de meeste doelpunten. Zij was elf keer succesvol. Door de overwinning blijft Westlandia in de race voor een ticket in de nacompetitie.

Verbuch blijft de tweede plaats stevig in handen houden. In de Jan van der Valk sporthal won de Poeldijkse ploeg met 32-25 van Marsna. Eerder dit seizoen won Verburch eveneens van de bezoekers. Verburch blijft in thuiswedstrijden ongeslagen. Het behaalde tot nu toe zeven overwinningen en één gelijkspel.

Quintus is de reguliere competitie als vierde geëindigd en heeft bij aanvang van de kampioenscompetitie drie bonuspunten. Volgend weekend opent Quintus de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen Pals Groep/E&O. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie won de Heulse ploeg van streekgenoot Hercules. Net als in het eerste duel had Quintus moeite om los te komen van de Haagse opponent. Iedere keer als Quintus in de eerste helft probeerde los te komen van Hercules klampte de bezoekers in de Van der Voorthal aan. Aan het eind van de eerst helft wist Quintus een gaatje te slaan en ging rusten met een 15-13 voorsprong. Na de pauze behield de thuisploeg deze voorsprong en breidde dit langzaam uit. Het eindresultaat werd een 30-22 overwinning. Geert Hinsens scoorde zeven keer, waaronder vier strafwopren. Joeri Overkleeft was vier keer sucesvol.

DIOS leed de vierde nederlaag op rij. In de Aristoshal in Amsterdam bleek het team van DSS-Aristos te sterk voor de club uit Midden-Delfland. De Amsterdammers behielden door een 28-23 overwinning de twee punten in eigen huis. Ondanks het verlies blijft DIOS op koers voor een plaats in de nacompetitie ondanks dat de ploeg op een vijfde plaats bivakkeert. Dit komt doordat reserves teams van eredivisieteams niet mee mogen spelen voor promotie. Gezien de voorsprong zal TTL-Tachos promoveren waardoor Hellas inmiddels zeker is van nacompetitie. DIOS heeft de beste papieren om als nummer twee de nacompetitie in te gaan. De overige twee ploegen moet komen uit de nummers acht tot en met 14 (hekkensluiter). De verschillen zijn met nog zes wedstrijden te spelen gering.